Pe fondul deciziei companiei noastre de a ne apleca spre viitor si de a ne implica in sistemul de invatamant dual prin infiintarea a doua clase in anul scolar viitor, in perioada 21 – 25 februarie 2018, Autonova S.A. a fost prezenta intr-o delegatie de lucru in Germania, in Aalen, judetul Ostalbkreis, din landul Baden Württemberg, care a avut ca scop familiarizarea cu sistemul de invatamant dual german.

Vizita coordonata de catre Consiliul Judetean Satu Mare in parteneriat cu Prefectura Judetului Ostalb a avut loc pe fondul semnarii in scurt timp a parteneriatului special de colaborare intre cele doua judete mentionate.

Delegatia satmareana, a avut in componenta directorii liceelor care vor implementa sistemul dual de invatamant, alaturi de reprezentanti ai conducerii companiilor care se vor implica in acest sistem eficient de invatamant.

Autonova S.A. a fost reprezentata in cadrul acestei delegatii de catre Vicepresedintele Consiliului de Administratie, dl. Costea Ciprian Dan, PhD.
Din partea germana s-a remarcat un interes deosebit fata de companiile romanesti care ne vom implica in sistemul dual, iar printre persoanele cu care am purtat discutii se numara: dl. Klaus Pavel, Prefectul Judetului Ostalb, dl. Karl Kurz si d-na Marion Freytag, membri in conducerea Prefecturii Judetului Ostalb, dl. Roderich Kiesewetter si d-na Margit Stumpp, parlamentari in Parlamentul Republicii Federale Germania – Bundestag, dl. Vitus Riek, directorul Scolii Tehnice din Aalen, dl. Markus Maier, Presedintele Camerei de Comert Ostwürttemberg (IHK Ostwürttemberg), d-na. Michaela Eberle, Director Executiv al Camerei de Comert Ostwürttemberg, dl. Jurgen Kiener, Managing Director la grupul de companii Kiener – Lacom – Comag si totodata dl. Jozsef Szepessy, membru in Consiliul Director al DWC.

In cadrul evenimentelor programate, alaturi de vizite la sediul institutiilor de conducere a Judetului Ostalb, a Biroului de Munca, au fost remarcabile si de interes pentru Autonova intalnirile de la Camera de Comert – IHK Ostwürttemberg, de la Scoala Tehnica Aalen, de la companiile vizitate si de la Targul de Meserii, eveniment major unde companiile isi selecteaza viitorii elevi in vederea scolarizarii lor in sistem dual.

Reamintim ca AUTONOVA S.A. Satu Mare a semnat parteneriat pentru clase de scolarizare in sistem dual cu:
– Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” , pentru meseria de lacatus mecanic de intretinere si reparatii si cea de electrician de intretinere si reparatii, si
– Colegiul Tehnic de Transporturi si Telecomunicatii „Ion I.C. Bratianu”, pentru meseria de operator masini-unelte cu comanda numerica (CNC).