Autonova S.A. a fost reprezentata la Adunarea Generala a Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania – ACAROM, de catre dl. Ciprian Dan COSTEA, Vice Presedinte al Consiliului de Administratie.

Evenimentele organizate de ACAROM au continuat cu o masa rotunda, avand ca invitat pe dl. Florin Spataru – Ministru al Economiei, dl. Mihai Macaveiu – Secretar de Stat in Ministerul Economiei, iar printre persoanele care au sustinut prezentari se numara dl. Mihai Bordeanu – Director General Dacia si Presedinte ACAROM, d-na. Josephine Payne – Director General Ford Romania si Vice Presedinte ACAROM, dl. Silviu Badea – Director General GIC Pitesti si Vice Presedinte ACAROM, dl. Mihai Boldijar – Director General Bosch, dl. Christian von Albrichsfeld – Director General Continental, dl. Radu Caraivan, Director General Componente Auto Topoloveni alaturi de alti colegi. Sesiunea a fost moderata de catre dl. Adrian Sandu – Secretar General ACAROM.

In cadrul discutiilor un mare accent s-a pus pe reasezarea lanturilor de aprovizionare prin localizarea in proximitatea clientului final a furnizorilor, fapt care poate constitui o oportunitate pentru industria din Romania. Acest aspect a fost subliniat si de catre dl. Costea ca fiind un interes major pentru Autonova, datorita experientei si a potentialului tehnic, uman si al infrastructurii de care dispunem. Totodata s-a pus accent pe managementul dificil al crizelor generate de cresterea preturilor materiilor prime si a preturilor din domeniul energiei, alaturi de presiunile economice resimtite ca urmare a pandemiei si a conflictului din tara vecina.
Ulterior au avut loc intalniri in format B2B cu diverse companii membre.

ACAROM reprezintă interesele a peste 170 de companii, inclusiv Dacia și Ford, cei mai mari exportatori ai Romaniei, alaturi de organizatii, institutii si universitati cu activitati in sectorul auto. Industria auto genereaza o cifra de afaceri care reprezinta aproximativ 14% din PIB si detine o pondere de aproape 30% din totalul exporturilor nationale. Companiile din industrie au peste 230.000 angajați.